Budget & Itinerary #HoChiMinh Trip 5D4N

Day 1
– Flight Air Asia CGK – HCM – CGK : Rp 925,000 (tiket promo dari Desember 2011)
– Airport tax at CGK : Rp 150,000
– Taxi from airport to Benh Tan Market: 180,000 vnd (Saigon Air / Vinasun Taxi / Meilinh Taxi, please jangan yang lain)
– Nhat Thao Hotel 3 nights : USD 48 (USD 16 / room / night, wifi, breakfast, AC, TV, Hot Water)

Day 2
– Mekong River Half Day tour : 210,000 vnd / person (visiting Unicorn Island, Coconut Island, Coconut candy workshop. Include: Bus, tour guide, boat trips, bicycle, fruits, lunch)
– Dinner at Pho Quynh : 55,000 vnd (Pho Bo Kho + ice milk tea. sumpah ini enak banget!)

Day 3
– Chu Ci Tunnels Half Day tour : 126,000 vnd / person (Include Bus and Tour Guide only, exclude admission fee)
– Admission Fee at Chi Ci Tunnels : 90,000 vnd / person
– Open tours Saigon – Mui Ne : 147,000 vnd / person (Sitting bus)
– Hai Yen Hotel Mui Ne 1 night : USD 16 / room / night (Wifi, TV cable, hot water, AC, Swimming Pool, Beach View, No Breakfast)

Day 4
– Mui ne tour : USD 20 (by jeep for 4 person, visiting Red Sand Dune, White Sand Dune, Fishing Village, and Fairy Stream. No entrance fee, no tour guide).
– Sand sliding at Red Sand Dune : 50,000 vnd –> supposed to be only 20,000 vnd -_-
– Open tours Mui Ne – Saigon : 147,000 vnd / person (Sitting bus)
– Dinner at Wrap & Roll – Vincom Center: 159,500 vnd –> sekali-kali makan enak di mall ga dosa kok :p

Day 5
– Daily City Tour : 189,000 vnd / person (Include Bus, tour guide, lunch. Exclude entrance fee, drinks. Visiting War Remnant Museum, China Town, Thien Hau Pagoda, Binh Tay Market, Handicraft workshop, Reunification Palace, The Notre Dame Cathedral, The General Post Office, City Hall)
– Vietnam Coffee buat oleh2 : (Daripada stress belanja di Benh Tan Market, mending yang pasti-pasti aja deh. Go to Trung Nguyen Coffee atau Highlands Coffee. Harganya berkisar antara 50,000 vnd sampai 75,000 vnd per package of 250gr. Ada juga sih yang lebih premium sampai ratusan ribu vnd)
– Taxi Saigon Air to airport: 210,000 vnd

In conclusion, total pengeluaran di Ho Chi Minh City untuk penginapan, transportasi, dan paket tour-nya adalah 2,793,000 vnd atau sekitar Rp 1,300,000. Cukup murah kan untuk perjalanan 5 hari 4 malam? Yoi! Asal ga ketipu sama orang-orang culas disana aja sih😀

Semua pengeluaran diatas diluar pengeluaran pribadi buat jajan-jajan manis ataupun oleh-oleh lain yang tidak perlu dishare ;D

Tour & Travel yang menawarkan paket tour ke berbagai destinasi sekitar Vietnam sampai ke Pnompenh/Cambodia bertebaran di sekitaran Bui Vien (lokasi Nhat Thao Hotel), jadi ga perlu khawatir. Pilih saja salah satu. Paket-paketnya sama persis kok, harganya pun demikian. Nanti pun saat tour, kita akan bergabung dengan turis-turis dari travel lainnya.

Enjoy Ho Chi Minh! You will find an interesting trip in a different way😉
Tunggu postingan cerita seru saya di Ho Chi Minh!

Note:
1 USD = 21,000 vnd

One thought on “Budget & Itinerary #HoChiMinh Trip 5D4N

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s